DIGITÁLIS TÉMAHÉT A FELSŐ TAGOZATON

A digitális témahét keretén belül 2019. április 10-én délelőtt a Budapesti Műszaki Egyetem Villamosmérnöki és Informatikai kara lehetőséget adott az érdeklődő, Gazdagrét-Törökugrató Általános Iskola 5-8 osztályos diákjainak, hogy bepillantást nyerjenek az egyetem életébe és az ott folyó érdekes munkákba, kutatásokba.

Az iskolából 10 osztály, nagyjából 250 diák látogathatott el a különböző laboratóriumokba, tantermekbe, előadókba és a bemutatótermekbe. 

A gyerekek személyesen tapasztalták meg a 3D nyomtató, 3D  szkenner használatát. Bevezetés kaptak a játékkészítés, az italkészítés, az ipari robotok használatának rejtelmeibe, történelmi utazásban vettek részt a régi mobiltelefonok bemutatásával. Kipróbálhatták az önjáró járművek irányítását, az okos szélvédőt működés közben és sokak örömére használhatták a virtuális szemüveget (a hololenst) . 

Összességében úgy vélem, mindenki nagyon pozitív benyomásokkal és óriási élményekkel távozott.

Amennyiben jövőre is megrendezésre kerül ilyen Digitális témahét, egészen biztos, hogy hasonló, vagy még nagyobb érdeklődés várható, mivel sokat tanulhattunk és profitálhattunk belőle.
Köszönettel:Herczeg Barnabás 

 

 

Share